moj
mali
svijet
.
Cao.
Ja sam missyB.a kod mene?
sta imaa?

Ju vr hir : 145541
Tenk ju : AgainstMe

17.10.2018.

rekao mi je: 'kako bih tebe mogao zaboraviti...'

Ovaj blog sam počela da pišem još prije 7 dugih godina. Zbog sebe.
I nikada nisam napisala nijedan 'društveno očekivan' tekst.

Ovo je oduvijek bio i ostao moj dnevnik. Lični dnevnik.

Da mene i moje misli možda neko nekad i čita shvatim tek kad mi s vremena na vrijeme neko ostavi neki komentar na objavu. Nažalost, ja nisam sigurna da uopšte znam kako komentarisanje ovdje funkcioniše, ne znam da li bih odgovorila tu na mojoj objavi ili tamo na nekoj vašoj objavi, nekad uradim ovako, nekad onako, a nekad tako zbunjena jednostavno i ne odgovorim.
Za ovih nekoliko godina dobila sam takođe desetine poruka u inbox. Doduše, uglavnom su bile poruke podrške za moju i O-ovu ljubav, ali ja sam to shvatala i kao podršku za mene lično. Jer na kraju krajeva, ja sam bila dio te veze i te ljubavi. I te poruke su oduvijek bile isto jedan vid pokazatelja da moje objave nekada dopru do nekog.

Iako prvobitna poenta mog pisanja nikada nije bila 'publika' (jer da jeste, vjerovatno bih već odavno bila dio nekog onaljn magazina, frekventnije blog zajednice ili nečeg tome sličnog), ne mogu reći da mi nije simpa kada vidim koliko me ljudi prati, kada vidim neki komentar, kada dobijem neku poruku...
I hvala vam na tome beskrajno!

Ponekad poželim da mogu svoj identitet i pristup sebi na društvenim mrežama da podijelim sa svim divnim ljudima koji su mi se ovdje javljali, ali to bi stvarno bilo previše mog eksponiranja.

Danas su me, kada sam se prijavila na blogger, dočekala dva komentara na prethodni post.
Hvala vam što vas je zanimalo šta se desilo sa mnom i mojim sadašnjim momkom. Hvala što ste i vi i ja napokon nekom drugom, a ne samo O-u, pružili pažnju i interesovanje za njega.

Rekao mi je rečenicu iz naslova.
Dopisivali smo se satima. Bilo je tako bolno slušati ga.
U jednom trenutku suzu sam pustila.
On je dijete razvedenih roditelja sa tako tužnom životnom pričom. Jednom prilikom je možda i podijelim s vama. Teško je njega razumjeti. I teško je tu priču slušati.

Biće to sve okej. Nekad.