moj
mali
svijet
.
Cao.
Ja sam missyB.a kod mene?
sta imaa?

Ju vr hir : 145541
Tenk ju : AgainstMe

01.10.2018.

tvoje srce pogresna adresa za ljubav

Spreman da volis, ali ne i spretan.
Ne ide ti od ruke. Trudis se, znam. Ali ti ne ide. Stvarno.
Nekako se uvijek sve bas lako okrene protiv tebe.

Prije par dana sam odlucila da cu se potruditi da ovo uspije.
Juce sam sama dosla na tvoju utakmicu jer sam, eto, zeljela da osjetis da imas moju podrsku. Osjecala sam se lijepo u toj kozi. U kozi osobe koja ce se potruditi oko nekog ko nije O.
Navece mi javljas da si se napio. S obzirom da su nase prethodne dvije vece svadje bile bas zbog toga sto mi nisi htio reci da si pijan onda kada si to bio a ja te pitala jesi li, ovo sinoc je bilo pravo iznenadjenje i odusevljenje. Hm, nisam te trebala ni pitati, sam si mi javio. Ok, pravis neke promjene. Ja zadovoljna. Nema veze sta si cuga. Sve dok je ponasanje ok, meni je to sve ok.
Ali onda...
Pisem ti da pazis, da si preumoran od prethodnog dana, prethodne noci i jucerasnjeg dana i da se javis mami da se ne sikira, jer kuci nisi preko 24h. Odgovaras da hoces. Zoves me, ne javljam se, kasno je. Pisem poruku da pitam da li si krenuo kuci. Ne odgovaras mi. Vidim da si bio na netu. Nisi mi odgovorio ni tu, ni na poruku. The end.
Bijesna se prevrcem po krevetu i razmisljam kako cu te nasutati ako se ispostavi da si cugao i dalje negdje, a nisi mi odgovarao, a ja lezim u krevetu, sikiram se i ne mogu zaspati. Razmisljam o tome kako bih nekako mogla da ti oprostim jedino ako se ispostavi da si tipa zaspao s telefonom u ruci. Napokon nekad oko 2 zaspah. U nadi da si zdrav i prav dosao kuci, navio alarm i da nisi puno pijan. Jer trebas sutra raditi.
Budim se u pola 7 da se lagano spremam za posao i vidim da nisi bio onlajn. To nije dobro. Trebalo je da si vec uveliko na putu za posao. A pises mi uvijek cim ustanes ili cim krenes na posao. Pises, zoves...
Razmisljam da li da te zovem. Ulazim do 7 sati 3 puta u cet sa tvojim radnim kolegom, a mojim poznanikom sa zeljom da pitam da li si stigao na posao. Bojim se da nisi navio alarm, da si prespavao. Ali onda pomislim kako necu da budem bas toliki psiho i smarac i da ti se mijesam u sve. U 7 i 1 minut mi pises da si idiot, da nisi navio alarm, da si prespavao, da places, da se mrzis.
Da, jesi, idiot si. Neodgovoran si. Covjek se na tebe ne moze osloniti.
Danas poslije tvog i mog posla oko 3-4 smo trebali na kafu. Ali ti sad moras u medjusmjenu od 9 do 5 i mi se, naravno, ne mozemo vidjeti tada.

Zoves me, pricas koliko ti je krivo i tesko... sada me to ne zanima.