moj
mali
svijet
.
Cao.
Ja sam missyB.a kod mene?
sta imaa?

Ju vr hir : 137592
Tenk ju : AgainstMe

05.03.2017.

gde me sanjas tu se stvorim

Juce je bilo 6 mjeseci otkako smo raskinuli.

Juce sam bila tuzna cijeli dan.

Juce mi se javila njegova sestra da me pita kad cemo na kafu. Juce sam srela njegove druga i drugaricu i popricala s njima; rekose da je u njihovom huduu sve po starom, ako ne i bolje; kiselo se nakezih. Juce sam vidjela bivsu djevojku njegovog brata. Juce sam vidjela njegove druge druga i drugaricu.

Juce sam pila. Od tuge sto mi fali i od srece sto sam ga se rijesila.

Juce sam otisla na 18. rodjendan jednog malog poznanika... i opet nakon dugo vremena prozivjela moj licni pakao. Drugi djecak/momak koji ima isto 18 godina se napio i bio preagresivan, a ja sam cijelo vece jurcala za njim i molila druge ljude samo da ga ne slusaju, da ga ignorisu i da prodju pored nas kao da se nista ne desava. Jedna grupa momaka me nije poslusala i izvadili su noz.
Ja sam po ko zna koji put pocela da placem samo iz osjecaja nemoci. Po ko zna koji put sam molila da se sve smiri i da se razidjemo. Po ko zna koji put sam smirila sigurnu krvavu tucu. Po ko zna koji put sam bila odgurana u stranu, na pod, jer oni zele tucu, a ja zelim mir. Po ko zna koji put se nasao jedan mirniji tip sa strane koji ce upitati: 'a sta si mu ti? cura? aj ljudi nemojte zbog djevojke, pustite ga.' Po ko zna koji put proklinjala sam dan kad sam to sebi prvi put dozvolila. Po ko zna koji put bila sam na istom mjestu i radila istu stvar.
Samo sto je ovaj put jedna stvar bila drugacija - momak kojeg sam branila nije bio moj momak, momak kojeg sam branila je bio momak koji je mladji 5 godina od mene i prema kojem sam se postavljala zastitnicki jer ga volim k'o dijete svoje, a ne kao svog momka.

Juce sam po ko zna koji put bila u isto vrijeme i heroj i pacenik i sreca i tuga i moc i nemoc. I ja i neko drugi.
Juce sam se vratila u svoju proslost. U nasu proslost. U proslost u kojoj sam ja bila ta koja je smirivala njegovu losu stranu. U proslost u kojoj su letjele stolice. U proslost u kojoj su se govorile najpogrdnije rijeci.

U proslost iz koje sam otisla.

Juce sam plakala. Nocas sam tugu zivjela u snu. Danas tugu zivim na javi.

Danas molim Boga samo da se javi i da ga cujem, vidim, zagrlim... a tako ga mrzim i tako mi ne treba i tako ne smijem nikad vise nista imati s njim.

Danas nalazim 200 ispisanih razloga zasto ga volim koje mu nikad nisam poklonila.

Danas cijeli dan sjedim u kuci. Danas cijeli dan razmisljam. Danas cijeli dan tajno tugujem. Danas cijeli dan zelim da me nema na dan, dva, tri...

Danas sam tako daleko, a tako u kuci.