moj
mali
svijet
.
Cao.
Ja sam missyB.a kod mene?
sta imaa?

Ju vr hir : 129968
Tenk ju : AgainstMe

12.12.2016.

Kako se zove to?

Jutros idem prema faxu, slusam muziku i molim se da mi se O. javi. Samo da cujem, procitam 5 njegovih rijeci, jer fali...
A onda stizem na fax i stize njegova poruka da je umrla ribica. Iako se nismo culi ni vidjeli sedmicama, mjesecima, upitah ga samo 'Cija?'. Cija jer je imao dvije - jednu 'moju', koju sam mu ja poklonila za praznike prosle godine i jednu koju je sam sebi kupio. Odgovara mi da je umrla moja. Prolazi me takva jeza i krece mi suza u prvom redu amfiteatra, tik ispred profesora.
To su ribice koje su sjedile s nama na balkonu kad je lijepo vrijeme, ribice koje su sjedile s nama kad mi cugamo, bile s nama kad mi jedemo, ribice koje su bile u sobi kad smo i mi u sobi. Ribice koje smo mi htjeli i u setnju voditi.
Toliko smo ih voljeeli i nekako gledali smo ih uvijek kao par, kao nas. On je bio debicaa i skroz zlatan, a ona svijetlo narandzasta i sitna.
I sve bih ja to nekako i prezivjela da on u jednom trenutku nije napisao da je znao da ce umrijeti jer se cudno ponasa i bas lose izgleda vec 3 mjeseca. A 3 mjeseca mi nismo zajedno.
Boze moj...