moj
mali
svijet
.
Cao.
Ja sam missyB.a kod mene?
sta imaa?

Ju vr hir : 129970
Tenk ju : AgainstMe

14.11.2016.

Sta je to srecan zivot?

Sve ovo sto ja imam + jos jedna 'sitnica' koja mi fali.
Ljubav.
Puno ljubavi.
Po ko zna koji put kvarim sve sto mi se 'nudi'. Nesvjesno odbijam svu ljubav koja stigne do mene. Vratim je tamo odakle je dosla i ucinim da ni ne pozeli vise meni da dodje.
I ne, ja nikad nisam bila ona osoba koja je mislila da se bez ljubavi ne moze, ali sam postala ona osoba koja zna i odgovorno tvrdi da je bez ljubavi mnogo tesko. A to shvatite tek onda kad samoca iz vas krene da izlazi i pojavljuje se na vasoj faci, u vasim pokretima. Pa postanete mali, jadni, usamljeni, tuzni covjek.
Da nemam ove ljubavi prema porodici i prijateljima, tesko da bih sebe smatrala covjekom vrijednim iceg.
Iako svjesna svega, opet bespomocno tapkam i cekam da se cudo desi. Da neko u meni vidi sve i da mi da sve, pa da i ja mogu da se cijela dam. Sto bi rekao Mika Antic 'i tek kad cijelog sebe date, tek tad cete i biti cijeli'. Iako svjesna da su to stvari za koje je potrebno vrijemee, ja kao da negdje zurim i kao da nemam vremena da cekam pa sve sto je nepotpuno odmah odguram.
Da, toliko umirem od zelje za paznjom i ljubavlju da zelim sve, puno i odmah. I da, znam da od tog nema nista. Ali zelim.
Zelim da nekog zelim, zelim da mi neko fali cim se rastanemo, zelim da zelim nekom da kazem sve o sebi i svakom svom danu, zelim da u nekom osjetim podrsku za sve, zelim da imam osobu za sve, zelim da se osjetim spokojno, zelim da ljubim, zelim da budem nekom sve, zelim da neko u meni vidi podrsku, zelim da mi je neko sreca i da sam ja nekom sreca. Zelim da volim.
I zelim da mi se sve to sto prije desi.

Posvadjala sam se sa S-om i ne pricamo vec 2 dana i tako mi fali. Da mi je neko rekao da ce mii lik koji me nervira najvise na svijetu i kojeg znam mjesec dana faliti ne bih mu vjerovala.
Pa ipak 29 puta dnevno provjerim da li je tu, da li je pisao...
Fali mi da me nasloni na sebe i poljubi u celo. Fali mi da redom ide 'celo, nos, usta' i fali mi da govori kako bi bolje bilo da ga neko ili nesto ubije nego sto trpi moje gluposti. Fali mi da me nasmije. Fali mi da trazi da ga poljubim.
Ja postajem izgubljen slucaj, polako ali sigurno.

Laku noc.